Британським містом буде керувати операційна система

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Місто Кінгстон-апон-Халл (Великобританія), який є великим портовим центром на березі Північного моря, отримає власну операційну систему.

За інформацією видання, операційка збиратиме дані, аналізуватиме життя в місті і, як сподівається влада, ефективніше розподілятиме ресурси. Подібні системи вже діють в таких містах як Лас-Вегас, Копенгаген і Джайпур.

Спочатку на вулицях Халла з’явиться безліч датчиків інтернету речей, що надають дані в реальному часі. Спираючись на цю інформацію, міська рада відстежить ситуацію з освітленням, збором сміття, парковками і пробками на дорогах і в разі необхідності вживе заходів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За об’єднання інформації з декількох сенсорів відповідатиме місцевий постачальник телекомунікаційних послуг Connexin.

Взявши за основу програмне забезпечення Cisco Kinetic for Cities, компанія створила централізовану операційну систему CityOS, в якій всі датчики пов’язані і можуть спілкуватися один з одним на “одній мові”.

У міській раді Халла підкреслюють, що у них є можливість не надавати CityOS доступ до певної інформації.

Крім того, операційна система не буде зберігати дані, що захистить від можливих витоків. В якості першого кроку керівництво міста вже розмістило сенсори всередині сміттєвих баків. Вони відстежують кількість відходів, на основі чого система розраховує оптимальні маршрути сміттєвозів і час їх роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.