У Великобританії розроблений техпроцес, який набагато краще, ніж CMOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британські компанії Search For The Next (SFN) і Semefab спільно розробили технологічний процес виробництва напівпровідникових виробів, який, як стверджується, переверне галузь.

Розробники не побоялися фундаментальних змін на рівні транзисторів і повернулися на п’ять десятиліть тому, коли ще не панувала технологія CMOS і польові транзистори. Новий процес під назвою Bizen побудований на використанні біполярних транзисторів і принципів квантової тунельної механіки. У порівнянні з CMOS, Bizen призводить до п’ятикратного скорочення часу виконання замовлення – з нинішніх п’ятнадцяти тижнів до трьох. Крім того, новий процес забезпечує триразове збільшення щільності компонування затворів, що відповідає триразовому зменшенню розмірів кристала. Нарешті, Bizen зменшує вдвічі кількість необхідних технологічних шарів. При цьому досягаються показники швидкодії і енергоспоживання, властиві сучасним виробам, що виготовляються за технологією CMOS.

Біполярна технологія традиційно була обмежена через її вимоги до резистора, які неможливо зменшити в тій же мірі, як активні елементи. Використання транзисторів Bizen на ефекті квантового тунелю дозволяє розробникам виключити резистор, як в приладах MOS. Це дозволяє реалізувати ланцюги з дуже малим енергоспоживанням, в яких транзистор нормально включений, але не насичений, і управляється ізольованим тунельним зв’язком, а не прямим металевим електродом на базі, як в традиційних біполярних транзисторах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Партнери вважають, що Bizen дозволить перевести годинник закону Мура років на 10 назад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.