Компілятор Huawei Ark Compiler для HarmonyOS порівняли з пачкою локшини швидкого приготування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, представлені днями смартфони Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro не мають магазину додатків Google Play і сервісів Google. Користувачі зможуть самі встановити це, так як завантажувач в нових апаратах буде розблокованим (або його можна буде розблокувати).

Однак таке рішення підійде далеко не всім, так що поки доля нових флагманів Huawei під питанням. Незважаючи на це, компанія продовжує наполягати на тому, що буде і далі використовувати Android. При цьому, з одного боку, раніше глава компанії заявляв, що Huawei може перейти на HarmonyOS, якщо ситуація із забороною з боку США не вирішиться, а з іншого — нещодавно заявив, що для смартфонів HarmonyOS абсолютно не готова.

При цьому він відзначив, що потрібні роки на створення екосистеми, але про те, чи готова сама ОС, нічого сказано не було.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вірити розробникам, які вже зіткнулися з ОС, поки все дуже туманно. Якщо точніше, джерело наводить слова розробників, які мали справу з компілятором Ark Compiler, який, крім іншого, дозволяє швидко перенести існуючі програми для Android на HarmonyOS. І ось саме з Ark Compiler є проблеми.

Розробники стверджують, що ПЗ занадто сире і фактично поки не працює.

“У рекламі Huawei каже, що це блюдо рівня трьох зірок Мішлена. Але коли його подають, воно виявляється пачкою локшини і навіть не містить гарячої води.”

“Мало того, що Ark Compiler не може скомпілювати всі стандартні зразки еталонних тестів, він навіть не може скомпілювати свій власний демонстраційний зразок.”

У підсумку поки HarmonyOS навряд чи може стати основною для смартфонів Huawei, і справа зовсім не в порожній екосистемі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.