Люди, які користуються сучасними технологіями, відчувають себе в середньому на 11 років молодшими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні технології допомагають людям відчувати себе молодше, здоровіше і сильніше пов’язаними з іншими емоційно. Такий висновок дозволяє зробити дослідження, проведене компанією Lenovo в США, Мексиці, Бразилії, Китаї, Індії, Японії, Великобританії, Німеччини, Франції та Італії. В опитуванні взяли участь 15 226 осіб у віці 18 років і більше, що вважається репрезентативною вибіркою для кожної з перерахованих країн.

За даними дослідження 40% респондентів у всьому світі відчувають себе “набагато” або “дещо” молодше завдяки передовим технологіям. В середньому вони відчувають себе молодше на 11 років. Одним з пояснень такого відчуття організатори опитування вважають той факт, що технології дозволяють легше підтримувати зв’язок з членами сім’ї і друзями, зменшуючи розрив між поколіннями.

Уміння поводитися з комп’ютерами, мобільними пристроями, розумними домашніми приладами підвищує самооцінку і дає людям старшого віку впевненість і відчуття, що вони йдуть в ногу з часом. Оцінюючи прогрес у цій галузі за останні 20 років, 65% респондентів відповіли, що світ “стає краще”, а 75% також сказали, що технології покращують їх здатність підтримувати зв’язок з родиною і друзями, які живуть далеко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідження також показало, що технології допомагають психічному здоров’ю батьків. Так, 78% працюючих батьків у всьому світі заявили, що сучасні технології допомагають їм сильніше відчувати емоційний зв’язок з дітьми. Крім того, батькам легше бути впевненими в безпеці дітей.

Учасники опитування вважають, що розумні пристрої дають можливість покращувати загальний стан здоров’я. Більш того, 84% сказали, що технології дозволили їм поліпшити життя в цілому. Одним з аспектів поліпшення є економія часу. У США 39% респондентів вважають, що інтелектуальні пристрої економлять їм не менше півгодини в день, допомагаючи робити щось швидше. Ще більше — 47% – тих, хто вважає, що комп’ютери і пристрої розумного будинку підвищують їх ефективність.

Більше двох третин респондентів заявили, що вони з оптимізмом дивляться на майбутнє технологій і їх роль в житті і в суспільстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.