В Японії розробили протез хвоста для людей: Він дійсно необхідний

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі тварин хвіст відіграє важливу роль у розвитку швидкості, опорі і найголовніше — рівновазі при швидких рухах і бігу. Людство всю свою історію створює прості і геніальні винаходи, просто спостерігаючи за досконалою природою. Так і в цей раз у Японії розробили штучний хвіст для людей з проблемами в пересуванні і тих, які не можуть самостійно зберігати рівновагу.

Так, студенти з університету Кейо в Японії придумали рішення людей з проблемами опорно-рухового апарату — хвіст Arque. Очікується, що розробка зможе замінити традиційні тростини.

Відзначається, що хвіст складається з суміжних сполук з пружинної структурою для аналізу рухів носія і моментального перенесення центру ваги в іншу сторону від пориву людини. Технологія Arque дозволяє управляти довжиною і вагою цільового хвоста. Внутрішня структура механізму приводиться в рух чотирма пневматичними штучними м’язами, через які проходять дроти для подачі команд кінчика хвоста.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У розробці автори ідеї висувають на перший план потенційні застосування для використання такого протезного хвоста як розширення можливостей людського тіла для забезпечення збереження оптимального центру тяжкості навіть якщо носить хвіст людина раніше страждав від проблем з орієнтацією в просторі або вимагає підтримку тростини.

Відомо, що механізм потрапив у поле зору виробників протезів після того, як з’явився на технологічній виставці SIGGRAPH 2019 Emerging Technologies, а у розробці проекту брали участь студенти Keio University Graduate School of Media Design і Radical Bodies Group & Embodied Media.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.