Вирішено: Huawei не буде використовувати ОС HongMeng на смартфонах і залишиться з Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже давно чули про те, що Huawei готує власну операційну систему HongMeng (або Harmony). Представники компанії говорили, що це універсальна ОС, яка зможе працювати на смартфонах, комп’ютерах, ноутбуках, пристроях «розумного будинку» і т. д.

Після введення санкцій США ОС почали тестувати на смартфонах, а дебют очікували вже в серпні—вересні. Однак тепер Huawei передумала і вирішила не використовувати HongMeng на смартфонах.

Кетрін Чен (Catherine Chen), старший віце-президент і член ради директорів Huawei, заявила, що HongMeng призначена для промислового використання. Це маршрутизатори, планшети, комп’ютери, телевізори, центри обробки даних і навіть транспорт. Але ось на смартфонах вона працювати не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Замість цього на смартфонах Huawei, залишиться старий-добрий Android. Кетрін Чен підкреслила, що компанія має намір і далі співпрацювати з Google.

Правда, поки одного бажання мало. Незважаючи на те, що президент США Дональд Трамп пообіцяв «помилувати» Huawei, поки це залишається лише на словах. Рівно через місяць, 19 серпня, закінчується пільговий період, після якого американським компаніям буде заборонено постачати китайським виробникам технології та комплектуючі без спеціального дозволу уряду. А це означає, що Huawei не зможе випускати гаджети з сервісами Google.

Сподіваємося, протягом цього місяця Трамп не забуде свої слова і оформить їх документально. Можливо, саме через його обіцянки Huawei і передумала встановлювати HongMeng на смартфони – з Android адже начебто все в порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.