Qualcomm представила нову флагманську платформу — Snapdragon 855 Plus

Компанія Qualcomm несподівано сьогодні представила нову однокристальну систему, причому йдеться не про якийсь SoC початкового або середнього рівня, а про повноцінну флагманської моделі. Новинка отримала назву Snapdragon 855 Plus.

Як можна здогадатися, Snapdragon 855 Plus є покращеною версією Snapdragon 855, причому доопрацьовані тільки основні компоненти. Так, в SoC застосовуються ядра Kryo 485 Prime частотою 2,96 ГГц – в “звичайній” Snapdragon 855 їх частота становить 2,84 ГГц. Також підвищена продуктивність графічного процесора Adreno 640 – на 15%.

Як відзначають розробники, ці зміни роблять Snapdragon 855 Plus ідеальною однокристальною платформою для ігрових смартфонів і інших пристроїв, в яких важлива висока продуктивність. У числі таких також згадуються рішення AR і VR.

Цікаво, що у складі Snapdragon 855 Plus немає інтегрованого модему 5G Snapdragon X55, як можна було б подумати — це рішення відкладено до флагманської SoC наступного покоління, яка, ймовірно, буде називатися Snapdragon 865. Так що маємо як і раніше модем LTE Snapdragon X24 і все той же 7-нанометровий техпроцес.

Товарні смартфони на новій платформі обіцяні в другому півріччі. За чутками, першою комерційною моделлю на Snapdragon 855 Plus стане Asus ROG Phone II, який повинні представити вже в поточному місяці. Не виключено, що ця SoC може виявитися і в Samsung Galaxy Note 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я