Таємничий літак-куля Celera 500L готується до першого польоту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через більш ніж два роки після того, як ресурс The War Zone вперше повідомив про загадковий літак в формі кулі, що з’явилося в аеропорту Southern California Logistics Airport (SCLA) неподалік від Вікторвіллі (Каліфорнія), вдосконалена версія літального апарату, схоже, готується до першого польоту. Про це свідчать свіжі знімки, опубліковані ресурсом The Drive.

У травні цього року пілот NASA і фотограф Скотт Хоу (Scott Howe) зробив знімки Celera 500L, що проходив швидкісні руліжні випробування в цьому ж аеропорту, коли пролітав повз нього. Це також підтверджує чутки про наближення першого польоту новинки.

Компанія Otto Aviation Group вже близько 10 років займається розробкою Celera 500L в умовах найсуворішої таємності. У квітні 2019 року з’явилася офіційна повідомлення про те, що компанія відновила оренду приміщень в аеропорту SCLA.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про можливі характеристиках Celera 500L, яким керує один пілот, можна судити за патентом Otto Aviation Group, в якому описується схоже повітряне судно.

Це повітряне судно переміщається зі швидкістю 740-820 км на висоті до 65 000 футів (19,8 км), витрачаючи галон палива (3,8 л) на 30-42 милі (48-68 км). Для порівняння: популярний легкий одномоторний турбогвинтовий літак Pilatus PC-12 має робочий стелю 30 000 футів (9,1 км), крейсерську швидкість трохи меньее 330 миль на годину (483 км / ч) і спалює в середньому 66 галонів палива в годину, витрачаючи 1 галон (3,8 л) на п’ять миль (8 км).

На даний момент відомо, що в Celera 500L використовується двигун RED A03 компанії Raikhlin Aircraft Engine Developments (RED). З наявної інформації неясно, використовує Celera 500L один або два двигуна A03. У загальнодоступному профілі літака на веб-сайті Федерального управління авіації США (FAA) зазначено, що в літаку використовується « один двигун », але патентні документи описують повітряне судно з двома двигунами. Також на сайті FAA повідомляється, що Celera 500L був допущений управлінням до польотів в лютому 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.