Небезпечна краса: Airbus показала інноваційний військовий вертоліт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Презентація H160М для Збройних сил Франції – одне з найяскравіших подій європейського вертольотобудування за останні роки. 

Як повідомляє блог Центру аналізу стратегій і технологій bmpd, міністру оборони Франції Флоранс Парлі під час відвідин головного підприємства компанії Airbus Helicopters продемонстрували повнорозмірний макет вертольота H160М Guépard, який в майбутньому має надійти на озброєння Франції в рамках програми Helicoptère Interarmées Léger. Раніше ми вже могли бачити модель цієї гвинтокрилої машини.

Програма Helicoptère Interarmées Léger передбачає закупівлю для трьох видів Збройних сил Франції 169 нових багатоцільових вертольотів: вони замінять стрімко застарівають Gazelle, Fennec, Dauphin, Panther, Puma і Alouette III. Французькі військові повинні отримати перший H160М Guépard до середини наступного десятиліття.

За базу для вертольота H160М виступив цивільний H160, здатний перевозити 12 пасажирів. Його крейсерська швидкість складає 287 км / ч, а максимальна – 325.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Макет H160М / © Airbus Helicopters

Макет H160М / © Airbus Helicopters


H160  отримав цілий ряд важливих інновацій: зокрема, похилий хвостовий гвинт Fenestron, що забезпечує максимально низький рівень шуму. Також творці застосували незвичайну конструкцію лопатей несучого гвинта, що дозволяє набігаючого повітрю обтікати їх законцовки.

Макет H160М / © Airbus Helicopters

Макет H160М / © Airbus Helicopters


Нагадаємо, нещодавно офіційний сайт компанії Airbus повідомив про підписання першого контракту на поставку інноваційного вертольота Airbus H160. «H160 привернув увагу з боку приватної та ділової авіації, авіаційних медичних служб і операторів пасажирських перевезень», – заявив тоді керівник Airbus Helicopters Canada Ромен Трапп.

<Span> © Airbus Helicopters </ span>

© Airbus Helicopters


На думку експертів, просуванню гвинтокрилої машини на ринку може сприяти її привабливий дизайн. Втім, як цивільній H160, так і його військової модифікації належить витримати непросту перевірку часом, пов’язану зі зростаючою конкуренцією на світовому ринку.

<Span> © Airbus Helicopters </ span>

© Airbus Helicopters


Нагадаємо, зараз на Заході (особливо в США) активно розробляють нові надшвидкісні вертольоти, які зможуть розвивати швидкість в 400 км / год і вище. Найбільше цим напрямком цікавляться американські військові, для яких льотно-технічні характеристики літального апарату важливіше питань економії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.