Спеціально для Росії: В Одеській області випробували надпотужні українські ракети

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Одеській області пройшли випробування ракет із збільшеною дальністю дії “Вільха-М” і ракет з касетною бойовою частиною “Вільха-Р”. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

Як пройшли випробування?

Під час випробувань була проведена перевірка технічних рішень, використаних для розробки ракет, і результатів ураження цілей на максимальній дистанції. Стрільби були проведені успішно.

“Ураховуючи агресію Російської Федерації проти України, Рада національної безпеки і оборони України визначила завдання щодо розроблення та серійного виробництва нових ракет для реактивних систем залпового вогню”, – заявили в РНБО.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що відомо про ракету «Вільха»?

«Вільха» — український ракетний комплекс з коригованим боєприпасом калібру 300 мм. Розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч».

Над створенням комплексу працювало близько п’ятнадцяти підприємств українського оборонно-промислового комплексу. Насамперед це ДержККБ «Луч» — головний виконавець проекту за державним оборонним замовленням. Серед інших важливих учасників — Павлоградський хімічний завод, який розробив та виготовив нове сумішеве паливо для двигунів «Вільхи», підприємство «Артем», на устаткуванні якого виготовляють корпуси для ракет, «Оризон-Навігація», що спеціалізується на системах супутникової навігації, та інші.

Компоненти для виробництва «Вільхи» — вітчизняні, з новою системою управління, новим ракетним паливом, новою бойовою частиною. Однією з особливостей є система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети імпульсними двигунами. Ракета має корпус двигуна, сопловий блок, стабілізатори, бойову частину, запобіжно-виконавчий механізм, систему наведення, систему прийняття сигналів супутникової навігації, газове управління, підривачі виробництва українських підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.