Samsung представила 64-мегапіксельний датчик для смартфонів, він може використовуватися в Galaxy Note 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вам мало роздільної здатності 48-мегкапіксельного датчика зображення, який виробники зараз використовують чи не в кожному новому смартфоні, то варто дочекатися другої половини року, коли в ходу будуть датчики роздільної здатності 64 Мп. Сьогодні такий анонсувала Samsung.

Новинка називається 64Mp ISOCELL Bright GW1 і вона продовжує серію датчиків Samsung з пікселями розміром 0,8 мкм. Особливостей у новинки кілька. По-перше, технологія Tetracell, що дозволяє групувати пікселі в четвірки для захоплення більшої кількості світла в умовах слабкого освітлення – в результаті повинні виходити яскраві знімки роздільною здатністю 16 Мп. По-друге, підтримка технології real-time high dynamic range (HDR). В Samsung вказують, що новий датчик забезпечує динамічний діапазон в 100 дБ, що набагато ближче до того, що бачить людське око (120 дБ), ніж до більшості сучасних датчиків (60 дБ). Також датчик підтримує систему Super PD (високопродуктивний, а по суті – дуже швидкий фазовий автофокус) і дозволяє вести запис відео Full HD зі швидкістю 480 к/с.

Разом з 64Mp ISOCELL Bright GW1 дебютував 48-мегапіксельний датчик вже другого покоління – 48Mp ISOCELL Bright GM2. Він теж підтримує технології Tetracell і Super PD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новинки вже доступні партнерам Samsung в якості інженерних зразків, а їх масовий випуск відбудеться в другій половині року. Відразу ж після анонсу датчика роздільною здатністю 64 Мп різні інсайдери стали приписувати його різним перспективним моделям Samsung. Хтось вважає, що він з’явиться в Galaxy Note 10 (що більш ймовірно), а хтось думає, що він з’явиться в новій моделі серії A. Але так як Galaxy A-series на цей рік вже здебільшого сформована, малоймовірна поява в її складі моделі з 64-мегкапиксельным датчиком в поточному році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.