Вражаюча технологія: Лазер ВВС США збив ракети в повітрі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лазерна система підвищить потужність військових літаків і захистить винищувачі від ракет класу «повітря – повітря» і «земля – ​​повітря».

Військові США успішно збили кілька ракет повітряного старту за допомогою наземного прототипу лазерної установки. Про це повідомляє РБК з посиланням на The Drive.

За даними видання, випробування проходили на полігоні «Білі піски» в Нью-Мексико 23 квітня. Протиракетний лазер розробили в рамках концепції SHiELD (Self-Protect High Energy Laser Demonstrator), по якій до 2021 року всі американські винищувачі озброять лазерами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що лазерна система підвищить потужність військових літаків і захистить винищувачі від ракет класу «повітря – повітря» і «земля – ​​повітря». Подробиці випробувань військові тримають в таємниці. Але, за даними видання, всі цілі були успішно збиті.

У грудні 2018 року президент Володимир Путін розповів про випробування бойових лазерних комплексів «Пересвет». Однак, як зазначив директор Центру аналізу світової торгівлі зброєю (ЦАМТО) Ігор Коротченко, бойовий лазер працює лише в ідеальних умовах – «коли немає ні туману, ні піщаної бурі, ні опадів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.