Представлені перші зображення революційного американського бойового вертольота

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Класичний» вертоліт вже в осяжній перспективі може стати частиною історії, а на його місце прийдуть нові, більш швидкісні машини.

Компанії L3 Technologies і AVX Aircraft Company представили зовнішній вигляд інноваційного надшвидкісного бойового вертольота для програми Армії США Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA).

Американські авіабудівники з завзяттям, гідним поваги, пропонують свої погляди на те, якою саме буде подальша еволюція гвинтокрилих машин. Це не просто сміливі фантазії. «Класичний» вертоліт вже в осяжній перспективі може стати частиною історії, а на його місце прийдуть нові, більш швидкісні машини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз розробники з L3 Technologies і AVX Aircraft Company представили зовнішній вигляд вертольота, який зможе в майбутньому замінити існуючі розвідувально-ударні гвинтокрилі машини. Раніше розробники вже демонстрували загальну концепцію, проте показаний зараз вертоліт має серйозні відмінності.

Концепт виглядає сміливо навіть за мірками не звикли до витрат авіабудівників США. Крім співвісного несучого гвинта (вже звичне рішення для прототипів швидкісних вертольотів майбутнього), машину забезпечили двома рушіями з боків фюзеляжу. Вертоліт також виділяється на тлі аналогів дуже великими, як для гвинтокрилої машини, крилами, що створюють аеродинамічну підйомну силу. При цьому крила зможуть складатися, забезпечуючи тим самим компактність всієї конструкції.

Інженери вибрали схему з розташуванням членів екіпажа бік-о-пліч. Така концепція не дуже популярна, якщо говорити про ударні вертольоти, проте активно використовується на легких розвідувальних і багатоцільових машинах, таких як Bell OH-58 Kiowa.

Таке ж розташування членів екіпажу застосували і на вертольоті S-97 Raider, який розглядають як заміну для OH-58. До слова, перспективної машині чекає дуже непроста конкуренція з S-97, адже обидва вертольота претендують на одну і ту ж нішу, проте Raider вже виконав перший політ і зараз продовжує активно  випробовуватися  в небі.

Самі розробники, незважаючи ні на що, сповнені ентузіазму. «Ми дуже раді розкрити дизайн цієї дуже важливої програми для армії США», – заявив головний інженер і генеральний директор компанії AVX Трой Гаффі  (Troy Gaffey) . «AVX і L3 забезпечують унікальні навички інженерного проектування і виробничий досвід, які забезпечать армію передової, смертоносної і доступною платформою для розвідки і атаки», – зазначив фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.