PlayStation 5 отримає зворотну сумісність? Sony зареєструвала патент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony досі не підтверджувала наявність зворотної сумісності в наступному поколінні PlayStation, але, мабуть, в компанії вже багато років працюють над однією з найбільш важливих можливостей. PS4 не підтримує зворотної сумісності і Sony довгі роки запевняє гравців, що старі ігри нікому не потрібні. Схоже, думка компанії змінилася.

Sony Interactive Entertainment подала заявку на патент у Відомство з патентів і товарних знаків США від імені провідного архітектора PS4 Марка Церни та менеджера проектів Naughty Dog Девіда Сімпсона під назвою «Зворотна сумісність» («Backward compatibility by algorithm matching, disabling features, or throttling performance»).

Патент стверджує, що новий пристрій буде визначати, чи запускається програма (гра) для застарілого пристрою (консолі) з застарілим процесором, а потім включити його. Також описується, яким чином новий процесор емулює процес старого пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що заявку подали в лютому 2015 року, але патент опублікований тільки в березні 2019 року. Раніше фахівці Digital Foundry стверджували, що PS5 буде підтримувати сумісність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.