Затримку FEC в підключеннях 50GbE, 100GbE і 200GbE зменшили вдвічі

Консорціум 25 Gigabit Ethernet Consortium, створений для розробки специфікацій Ethernet зі швидкістю 25 Гбіт/с і більше, на цьому тижні оголосив про доступність специфікації прямої корекції помилок з малою затримкою (FEC) для підключень 50GbE, 100GbE і 200GbE.

Висока затримка є проблемою для критичних до продуктивності мереж в таких додатках, як високопродуктивні обчислення (HPC), міжмережеве з’єднання центрів обробки даних, машинне навчання, фінансова торгівля і т. п. Наявність FEC з низькою затримкою робить високошвидкісне підключення Ethernet кращім для цих додатків. Особливо це перспективно в мережах HPC, де більше поширені інші технології.

FEC є основним джерелом затримки в комутованій мережі, і нова специфікація скорочує затримку FEC приблизно вдвічі. Як стверджується, це матиме значний вплив на загальну затримку фізичного рівня, зокрема, в мережах дуже великих центрів обробки даних.

Специфікація дозволяє додатково використовувати варіант FEC зі скороченим кодовим словом RS (272, 257 + 1, 7, 10), який замінює стандарт FEC IEEE 802.3 cd і 802.3 bs. Скорочене кодове слово містить 272 x 10-бітних символу, а не 544 x 10-бітних, як це було вказано спочатку. Весь інший процес залишається незмінним, він тепер реалізується швидше. Первинні стандарти FEC розроблені для забезпечення максимальної цілісності даних і мінімізації повторних передач пакетів даних через пакети або дані, які були втрачені чи пошкоджені при передачі. Моделювання, проведене консорціумом, показало, що новий варіант FEC можна використовувати при підключенні мідним кабелем довжиною до 2 м і оптоволоконним кабелем довжиною до 30 м. Для забезпечення цілісності даних рекомендується використовувати спеціально спроектовані для цього рішення.

Специфікація вже доступна виробникам мікросхем комутаторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.