До середини літа Micron представить флеш-пам’ять OLC NAND, яка буде зберігати вісім біт в одній комірці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні минулого року Micron і Intel представили пам’ять QLC NAND, що дозволяє зберігати чотири біта в одній клітинці, а зараз джерело говорить про те, що Micron вже фактично готується до прем’єри пам’яті OLC NAND (Octa-Level NAND). Як випливає з назви, вона дозволить зберігати вже вісім біт (або, якщо завгодно, цілий байт) в одній клітинці.

Micron може представити нову пам’ять вже в першому кварталі, найпізніше – до кінця другого. Тобто OLC NAND вийде не пізніше червня, а готові рішення з цим типом пам’яті (припустимо, що їх обсяг спочатку складе 2-4 ТБ), можливо, з’являться вже до кінця року.

Технічні питання щодо технології виробництва OLC NAND поки не повідомляються. Джерело зазначає, що випуск OLC NAND незмінно вплине на сегмент, правда, не відразу, а в дещо віддаленій перспективі. Тобто миттєвого падіння вартості накопичувачів не трапиться. Ну а самій Micron це може загрожувати зниженням капіталізації, адже після анонсу MLC NAND її акції впали в ціні в два рази – з $60 до $30. І хоча то падіння було обумовлено сукупністю різних факторів, але ніщо не заважає «сукупності» повторитися і в цьому році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.