Розробники AnTuTu випустили додаток AI Review для тестування можливостей ШІ

На сьогоднішній день багато топові однокристальні системи для смартфонів в тій чи іншій формі підтримують обчислення, пов’язані зі штучним інтелектом. У деяких SoC є виділені модулі NPU, а, наприклад, у платформ Qualcomm цими завданнями займаються відразу кілька блоків, які самі по собі на ШІ не спеціалізуються.

Проблема в тому, що ці можливості сучасних SoC складно перевіряти. Є різні тести, але часто вони задіють різні алгоритми, через що і результати сильно відрізняються. Розробники AnTuTu вирішили створити власне ПЗ, яке може стати стандартом.

Додаток назвали AI Review. Воно вже доступне для завантаження, так що бажаючі можуть перевірити свої смартфони.

Тест AI Review має два підтеста: класифікація зображень і розпізнавання об’єктів на відео. Перший використовує нейронну мережу Inception v3 і переглядає 200 зображень, а другий оцінює 600-кадрове відео, задіявши мережу MobileNet SSD.

При цьому самі розробники обумовлюють той факт, що, незважаючи на використання конкретних нейронних мереж, нюанси у тестуванні можливостей ШІ такі, що отримані результати не можна розцінювати настільки ж однозначно, як у випадку тестів CPU або GPU.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.