У Bluetooth з’явилася функція визначення напрямку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Група Bluetooth SIG оголосила про нову функцію визначення напрямку, яка потенційно може значно підвищити привабливість рішень на базі Bluetooth, що використовують дані про місцезнаходження. Нова функція дозволяє пристроям визначати напрямок на джерело сигналу Bluetooth, даючи можливість розробляти безконтактні рішення Bluetooth, які будуть враховувати відомості про напрямку, а також системи позиціонування з підвищеною точністю.

Зараз рішення, що використовують можливість визначення місця розташування за допомогою Bluetooth, зазвичай діляться на дві категорії. В одних Bluetooth використовується, щоб зрозуміти, що два пристрої знаходяться близько один до одного і оцінити відстань між ними. Зокрема, це теги, що допомагають шукати предмети, і маячки для безконтактного маркетингу. Нова функція розширить можливості цих рішень, дозволяючи вказати, в якому напрямку знаходиться відстежуваний предмет, або врахувати, де відносно маячка знаходиться користувач.

Інші системи використовують Bluetooth для визначення фізичного розташування, що затребуване при відстеженні активів і визначенні маршрутів всередині приміщень. Сьогодні такі системи можуть досягати точності на рівні метра. Додавши нову функцію визначення напрямку, можна підвищити точність визначення місця розташування аж до сантиметрового рівня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція визначення напрямку включена у версію 5.1 базової специфікації Bluetooth, яка вже доступна для розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.