Штучний інтелект переміг кіберспортсменів в StarCraft 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені продовжують гратися з долею людства. В цей раз британська компанія DeepMind протестувала штучний інтелект AlphaStar, змусивши його зіграти в StarCraft 2 проти професійних гравців.

Проти британського ШІ виступив німецький кіберспортсмен TLO і польський геймер MaNa. На жаль, для людей, і на щастя для вчених, AlphaStar перемогла гравців, хоч і з поблажкою. ШІ дали доступ до перегляду карти, тоді як геймерам огляд закривав туман війни. Коли ж DeepMind виставили стандартне обмеження масштабу видимої області, MaNa обіграв супротивника.

За словами кіберспортсменів, AlphaStar поводився непередбачувано, постійно обманюючи гравців. Вони просто не могли передбачити його дії і робили стратегічні помилки. У підсумку MaNa зауважив, що ШІ часто йшов в оборону, навіть якщо в цьому не було сенсу. Тоді хлопець вирішив пустити всі сили на базу AlphaStar і переміг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого разу подібний експеримент проводила дослідницька лабораторія Ілона Маска. Вчені перевірили штучний інтелект OpenAI в Dota 2, але тоді комп’ютеру протистояли звичайні гравці. Матч завершився з рахунком 2:1 на користь ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.