SoC MediaTek Helio P90 забезпечить високу продуктивність у смартфонах середнього цінового сегменту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прем’єра однокристальних платформи MediaTek Helio P90 очікувалася в грудні, і ось нова SoC представлена в Пекіні. Ця платформа випускається по техпроцесу 12 нм і, у визначенні розробників, зможе забезпечити флагманську продуктивність смартфоном середнього цінового діапазону.

Центральним елементом MediaTek Helio P90 виступив восьмиядерний CPU – з двома ядрами ARM Cortex-A75 частотою 2,2 ГГц і шістьма ядрами ARM Cortex-A55 частотою 2,0 ГГц. В якості GPU використовується PowerVR GM 9946. Платформа підтримує оперативну пам’ять LPDDRX об’ємом до 8 ГБ і флеш-пам’ять UFS 2.1, одинарну камеру з датчиком роздільною здатністю 48 Мп і здвоєну камеру з датчиками роздільною здатністю 24 і 16 Мп. Також підтримуються екрани роздільною здатністю 2520 х 1080 пікселів зі співвідношенням сторін до 21: 9.

У Helio P90 також є вбудовані адаптери Wi-Fi 802.11 ac і Bluetooth 5.0, приймач GPS, ГЛОНАСС і Beidou, FM-приймач, модем LTE Cat. 12 з підтримкою Dual 4G VoLTE і ViLTE.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливу увагу в новій платформі було приділено прискоренню завдань штучного інтелекту: в порівнянні з платформами Helio P60 і P70 продуктивність в таких ситуаціях підвищилася в чотири рази. За прискорення ШІ в Helio P90 відповідає движок APU 2.0, а технологія AI Fusion дозволяє розподіляти завдання між APU і трьома процесорами обробки зображень (Image Processing Unit, IPU), за рахунок чого підвищується швидкість виконання процесів, пов’язаних з ШІ.

APU здатний розпізнавати додаток, запущене на екрані (відеоролик, наприклад, або гра), і відповідно з цим оптимізувати налаштування екрану. Також за рахунок цього блоку підтримується стабілізація зображення в реальному часі при відеотелефонії. Ну а в загальному проведені MediaTek тести свідчать, що по частині продуктивності при прискоренні процесів ШІ Helio P90 випереджає Qualcomm Snapdragon 845 і лише трохи поступається Snapdragon 855.

Платформа вже доступна партнерам MediaTek, перші готові пристрої на її базі з’являться в першому кварталі поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.