Штучний інтеллект навчився достовірно відтворювати картини за допомогою 3D-друку

Копії картин, відтворені за допомогою фотографії та кольорового друку, сильно відрізняються від оригіналів, оскільки кольори на них сформовані в одній площині. Отримати більш точну копію дозволяє розробка дослідників з Массачусетського технологічного інституту — система RePaint, в якій штучний інтелект управляє 3D-принтером.

RePaint працює, накладаючи десять напівпрозорих чорнила тонкими шарами, причому їх ідеальну послідовність, необхідну для отримання заданого кольору, визначає ШІ. Навчаючись, ШІ знайшов можливість не тільки визначати, які кольори потрібні для того чи іншого ділянки, але і враховувати зміни в освітленні для отримання стабільних результатів. Для більш точної передач півтонів ШІ вдається до друку окремими точками чорнила.

Поки ця технологія не може відтворити текстуру поверхні і її характер – глянсовий або матовий. Крім того, обмежені розміри репродукцій. Однак за умови подальшого розвитку RePaint може стати практично корисною розробкою. Наприклад, музеї могли б виставляти точні копії цінних картин, зберігаючи їх оригінали в надійному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.