Українські розробники представили новий військовий вертоліт (відео)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На змаганнях у Запоріжжі представили український вертоліт для пошукових, рятувальних та військових місій, повідомляє ТСН.

Як говориться у сюжеті, найкращі пілоти України зібралися у Запоріжжі, аби позмагатися у мистецтві віражів. Дев’ять кращих екіпажів демонструють, на що здатні вони та їхні машини.

69-річна Любов Приходько у небі вже півстоліття, налітала 7 тисяч годин. Але випускати штурвал з рук не збирається. У Запоріжжі вона тестувала експериментальний гелікоптер з новими двигунами. Каже, буде звикати до нової техніки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові українські двигуни оцінили й білоруси. Зізнаються, заздрять, бо в нихтаких немає.

«Ми політали, сподобалось. Гарна машина, потужна, стійка. За технікою пілотування деяка різниця є, але пілоти впораються», – зазначив представник збірної Білорусі Олександр Грищенко.

На думку льотчиків, уже найближчим часом цей вертоліт може дати фору будь-яким закордонним аналогам. Для участі у пошукових, рятувальних чи військових місіях. Найближчим часом цю модель мають запустити у серійне виробництво.

«На одному з військових полігонів Збройних Сил України випробувальною бригадою Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що у Чернігові, з вертольоту типу Мі-8 було застосовано майже триста ракет РС-80 «Оскол», – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.