Categories: Технології

6 навичок, які допоможуть зберегти роботу навіть після повстання машин

Share

Так, штучний інтелект і машинне навчання можуть здаватися дуже небезпечними для наших майбутніх робочих місць (спасибі ЗМІ, через які стає тільки страшніше). На щастя, існує величезна кількість завдань, що вимагають набагато більше, ніж обчислень і строгих алгоритмів.

Якщо ви знайомі з HR індустрією, то ви напевно знаєте, що є «hard skills», які можуть бути передані роботам і ШІ і «soft skills» – тут люди можуть показати свої почуття, емоції, вміння співпереживати і мріяти. Давайте подивимося, що ми можемо зробити сьогодні, щоб <сподіваюся> все ще мати роботу через 10-15 років.

  • Емпатія і комунікабельність: людські емоції все ще занадто складно розпізнати роботам і ШІ, оскільки кожна людина висловлює свої почуття по-своєму. Тому будь-яка робота, що вимагає емпатії, така як лікар швидкої допомоги, опікун або терапевт, навряд чи буде передана в холодні руки роботів найближчим часом.
  • Критичне мислення: я знаю, що «слідувати інтуїції» не завжди правильне рішення, але в певних ситуаціях це необхідно. Наприклад, юридичні фірми використовують ШІ, щоб допомогти ідентифікувати відповідні документи в судових справах, але нам як і раніше потрібен суддя-чоловік для винесення рішення.
  • Творчість: будемо чесні, програми вміють малювати, складати вірші та оповідання. Ймовірно, ви навіть бачили смішні списки рецептів, створених AI, або надихаючі цитати, які виглядають неприродно. Будь-яка робота, яка потребує справжньої творчості, така як письменники, інженери, винахідники, підприємці, митці та т. Д., Ймовірно, в безпеки ще довгий час на основі цих результатів.
  • Стратегія: в бізнесі, ми чітко починаємо бачити багато автоматизації маркетингових практик і т. П. Маркетингові інструменти просто слідують поставленої команді, в той час як це людина, повинен прийняти рішення і направити його. Будь-яка робота, що вимагає стратегічного мислення, швидше за все, в безпеки, і поліпшення ваших навичок в цій області допоможе вам в подальшій роботі.
  • Управління технологіями, установка і контроль роботи обладнання: чим ближче ви знайомі з технологіями, тим ціннішим працівником ви можете стати при їх впровадженні та обслуговуванні. Тому ще пару десятків років люди будуть необхідні для проектування, планування, установки, управління і підтримки будь-якої технології або систем ШІ.
  • Уява: в даний час ШІ працює, використовуючи існуючі дані і роблячи логічні висновки на основі параметрів, які ми їм даємо. Уява і вміння мріяти – це просто не програмовані навички. Підприємці, мислителі, автори, спікери і люди суміжних професій мають явну перевагу перед технологіями в цій галузі, і це не скоро зміниться.

Підводячи підсумок, якщо ви стурбовані тим, що ваша робота може в один прекрасний день стати пов’язана з технологіями, то найкраще, що ви можете зробити прямо зараз, це працювати над вашими розумовими здібностями. Робота над комунікабельністю, стратегічним мисленням, вирішенням проблем, а також розвиток емпатії і уяви – все це може в кінцевому підсумку може врятувати вашу кар’єру від того, щоб стати заміненим роботом і навіть допомогти вам підвищити зарплату в найближчому майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело: vc.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укрШІ
  • Останні записи

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024

    Навіщо виробники клеять захисні плівки на скло смартфонів

    Виробники зазвичай не обмежуються захисним склом, що прикриває екран смартфона, і клеять на них ще…

    14.05.2024

    Названо головну причину терміново оновити iPhone до iOS 17.5

    Вчора відбувся реліз iOS 17.5 для користувачів сумісних моделей iPhone. Це одне з останніх оновлень…

    14.05.2024