6 навичок, які допоможуть зберегти роботу навіть після повстання машин

Так, штучний інтелект і машинне навчання можуть здаватися дуже небезпечними для наших майбутніх робочих місць (спасибі ЗМІ, через які стає тільки страшніше). На щастя, існує величезна кількість завдань, що вимагають набагато більше, ніж обчислень і строгих алгоритмів.

Якщо ви знайомі з HR індустрією, то ви напевно знаєте, що є «hard skills», які можуть бути передані роботам і ШІ і «soft skills» – тут люди можуть показати свої почуття, емоції, вміння співпереживати і мріяти. Давайте подивимося, що ми можемо зробити сьогодні, щоб <сподіваюся> все ще мати роботу через 10-15 років.

  • Емпатія і комунікабельність: людські емоції все ще занадто складно розпізнати роботам і ШІ, оскільки кожна людина висловлює свої почуття по-своєму. Тому будь-яка робота, що вимагає емпатії, така як лікар швидкої допомоги, опікун або терапевт, навряд чи буде передана в холодні руки роботів найближчим часом.
  • Критичне мислення: я знаю, що «слідувати інтуїції» не завжди правильне рішення, але в певних ситуаціях це необхідно. Наприклад, юридичні фірми використовують ШІ, щоб допомогти ідентифікувати відповідні документи в судових справах, але нам як і раніше потрібен суддя-чоловік для винесення рішення.
  • Творчість: будемо чесні, програми вміють малювати, складати вірші та оповідання. Ймовірно, ви навіть бачили смішні списки рецептів, створених AI, або надихаючі цитати, які виглядають неприродно. Будь-яка робота, яка потребує справжньої творчості, така як письменники, інженери, винахідники, підприємці, митці та т. Д., Ймовірно, в безпеки ще довгий час на основі цих результатів.
  • Стратегія: в бізнесі, ми чітко починаємо бачити багато автоматизації маркетингових практик і т. П. Маркетингові інструменти просто слідують поставленої команді, в той час як це людина, повинен прийняти рішення і направити його. Будь-яка робота, що вимагає стратегічного мислення, швидше за все, в безпеки, і поліпшення ваших навичок в цій області допоможе вам в подальшій роботі.
  • Управління технологіями, установка і контроль роботи обладнання: чим ближче ви знайомі з технологіями, тим ціннішим працівником ви можете стати при їх впровадженні та обслуговуванні. Тому ще пару десятків років люди будуть необхідні для проектування, планування, установки, управління і підтримки будь-якої технології або систем ШІ.
  • Уява: в даний час ШІ працює, використовуючи існуючі дані і роблячи логічні висновки на основі параметрів, які ми їм даємо. Уява і вміння мріяти – це просто не програмовані навички. Підприємці, мислителі, автори, спікери і люди суміжних професій мають явну перевагу перед технологіями в цій галузі, і це не скоро зміниться.

Підводячи підсумок, якщо ви стурбовані тим, що ваша робота може в один прекрасний день стати пов’язана з технологіями, то найкраще, що ви можете зробити прямо зараз, це працювати над вашими розумовими здібностями. Робота над комунікабельністю, стратегічним мисленням, вирішенням проблем, а також розвиток емпатії і уяви – все це може в кінцевому підсумку може врятувати вашу кар’єру від того, щоб стати заміненим роботом і навіть допомогти вам підвищити зарплату в найближчому майбутньому.

Джерело: vc.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я