Cosmofit Exosuit: концепт космічного костюма для підтримки фізичної форми астронавтів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Усі ми знаємо, що життя у космосі – це неймовірне випробування, особливо нашого тіла. Усього за 11 днів космонавти можуть втратити до 20% м’язової маси. Щоб уникнути цього, їм доводиться займатися спортом дві з половиною години щодня. Уявіть собі, яка це утомлива робота! Але тепер завдяки дивовижному космічному костюму все може змінитися.

Реклама

Cosmofit Exosuit: інноваційне та необхідне рішення

Cosmofit Exosuit, розроблений Мінву Лі з університету Хонгік, – це цікава концепція , яка, на відміну від інших, націлена на практичне застосування. І це буде добрим кроком у напрямку підтримки фізичної форми астронавтів без потреби великих фізичних навантажень.

Але як працює Exosuit? Назва вже натякає на механізм роботи. По суті, цей скафандр є гібридом одягу та екзоскелета. Поєднання цих двох елементів фактично перетворює повсякденні рухи на невеликі тренування. Таким чином, коли астронавти ходять або піднімають щось, вони також займаються спортом, допомагаючи зберегти м’язову масу навіть без гравітації.

Астронавти можуть носити скафандр протягом тривалого часу, тоді як екзоскелет використовується лише кілька годин на день. Ця система не тільки допоможе підтримувати м’язову масу, але й контролюватиме параметри здоров’я, даючи астронавтам чітке уявлення про їхню фізичну форму. Завдяки такому інноваційному підходу залишатись здоровим у космосі може стати набагато простіше.

Погляд у майбутнє

Cosmofit Exosuit може стати великим проривом підтримки здоров’я астронавтів під час космічних польотів. Завдяки цій інноваційній технології можна буде не лише підтримувати м’язову масу в умовах невагомості, а й ефективно стежити за фізичним здоров’ям астронавтів.

Майбутнє освоєння космосу виглядає дедалі прогресивнішим, а головне – перспективним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: