Опубліковано перші офіційні фото бомбардувальника-невидимки B-21 у польоті

Час читання: 2 хв.

ВВС США опублікували нові офіційні зображення Northrop Grumman B-21 Raider. Один із кадрів було зроблено, коли військова «птиця» знаходилася високо у небі. Це перше офіційне фото такого плану.

РЕКЛАМА

Незважаючи на розмах крила 40 м, вага порожнього літака становить 31 751 кг. За даними джерела, повітряне судно має найпомітніший профіль у світі. Очікується, що “Райдер” стане третьою опорою сил ядерного стримування США до 2050-х років.

Нові знімки зроблено Об’єднаною випробувальною групою B-21 під час недавніх випробувань. Військову розробку можна розглянути на цих фото у трьох локаціях: бомбардувальник в ангарі, бомбардувальник на низькій висоті з випущеними стійками шасі та третина бомбардувальника у повному польоті.

Зображення не надають повний технічний огляд «Райдера», але вони дають кілька нових відомостей, у тому числі чітке уявлення про його загострену носову частину, приховані задні краї фюзеляжу «крило, що літає» і конструкції чохлів шасі, що відхиляють радіолокаційні сигнали. Також видно пофарбовану в червоний колір трубку Піто, яка не є частиною експлуатаційного обладнання, але використовується для збору польотних даних під час випробувань.

Крім того, видно повітрозабірники двигуна та відкритий люк на верхній поверхні, який може служити повітрозабірником допоміжного двигуна.

B-21 Raider повинен зрештою замінити бомбардувальники B-1, B-2 і B-52, які наразі складають повітряну ланку американської ядерної тріади. Його малопомітна конструкція та висока швидкість Маха дозволять йому проникати у повітряний простір супротивника та доставляти як ядерні, так і звичайні корисні навантаження. Очікується, що він надійде на озброєння до середини десятиліття. Мінімальна мета виробництва – 100 літаків.

Нагадаємо, презентація стратегічного малопомітного бомбардувальника нового покоління Northrop Grumman B-21 Raider відбулася наприкінці 2022 року. Але вперше про нього заговорили на початку 2000-х років. На розробку повітряного судна пішло майже 20 років. Виробник заявляє, що це перший літак у світі, повністю розроблений у цифровому вигляді.

На що здатний “Райдер”

  • Перевозити будь-який вид зброї;
  • скидати ядерні боєголовки;
  • Літати в пілотному та безпілотному режимах;
  • Знищувати ППО противника;
  • Обманювати радари та маскуватися під інші предмети;
  • Вирушати в будь-яку точку світу;
  • Створювати «цифрового близнюка» контролю за місіями (хмарні технології).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОNew Atlas

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.