Apple почне виробляти алюміній новим способом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple вклалася в унікальну технологію безвуглецевої виплавки алюмінію, яку планує використовувати для виробництва своїх нових пристроїв. Як повідомили представники компанії, спільні з іншими корпораціями інвестиції в проект склали 144 мільйони доларів.Нова технологія повністю змінює підхід до виробництва одного з найбільш широко використовуваних у світі металів. Вона виключає прямі викиди парникових газів на ключовому етапі виробництва алюмінію – в процесі виплавки.Тому дві компанії з виробництва алюмінію створили спільне підприємство Elysis, яке продовжить розвивати її для великомасштабного виробництва.

Компанія Apple підтримує технології, які захищають нашу планету і допомагають нам зберегти її для майбутніх поколінь, – говорить Тім Кук. – Ми пишаємося своєю участю в цьому амбітному проекті і сподіваємося незабаром виробляти наші продукти з алюмінію, виплавленого без викидів парникових газів.

Варто відзначити, що технологія масового виробництва алюмінію не змінювалася з 1886 року, коли її запатентував засновник Alcoa Чарльз Холл.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер, коли з процесу буде виключено спалювання вугілля (джерело парникових газів), Apple зробить iPhone і iPad ще більш «екологічними».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.