AMD змінює ігрову графіку: представлено технологію Fluid Motion Frames для карт Radeon

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AMD представила нову технологію, що обіцяє помітно покращити геймінг-досвід – Fluid Motion Frames (AFMF). Ця функція, яка додається разом із драйверами Adrenalin Edition 24.1.1, майже вдвічі збільшує кількість кадрів у секунду у багатьох іграх. Однак, на жаль, не всі гравці зможуть випробувати її.

Технологія Fluid Motion Frames підтримує ігри на DirectX 11 або 12 і не потребує від розробників додаткової імплементації, подібно до FSR або DLSS від конкурента Nvidia. Проте, доступна лише для власників відеокарт Radeon.

Спочатку AFMF була доступна лише для власників Radeon RX 7000, але під час бета-тестування додали підтримку мобільних чіпів RX 6000 та RDNA. З останнім оновленням Adrenalin Software 24.1.1 AFMF стала офіційною для всіх графічних процесорів RDNA 2 чи новіших.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами компанії, Fluid Motion Frames може підвищити частоту кадрів до 97% у деяких іграх з роздільною здатністю 1080p, якщо використовується технологія FidelityFX Super Resolution 2 (FSR 2). Приріст продуктивності для роздільної здатності 1440p становить “до 103% в середньому”.

Важливо відзначити, що, як і DLSS 3 від Nvidia, Fluid Motion Frames може призвести до додаткової затримки в іграх, особливо в онлайн-шутерах. Тому рекомендується використовувати його у повноекранному режимі з вимкненим VSYNC.

Fluid Motion Frames відрізняється від FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3) від AMD, останньої версії FSR, яка працює також на графічних процесорах Nvidia. Однак, на відміну від FSR 3, Fluid Motion Frames підтримує більше ігор і доступна для широкого кола користувачів.

Оновлення також включає функцію Video Upscaling для покращення якості зображення у вебвідео. Ця функція, подібна до RTX Video Super Resolution від Nvidia, підтримує більшість додатків DirectX 11 і веббраузерів, таких як Microsoft Edge або Google Chrome. Однак для її коректної роботи потрібно увімкнути «Media Foundation for Clear» у chrome://flags або edge://flags.

AMD продовжує нарощувати свій вплив на геймінг-галузь, а нові технології, включаючи Fluid Motion Frames, роблять геймінг ще більш захопливим для користувачів відеокарт Radeon.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.