5 винаходів, які ще недавно вважалися фантастикою, а виявились реальністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
“Усе, що могло бути винайдено, вже винайшли”, – сказав у 1899 році спеціальний уповноважений американського бюро патентів Чарльз Д’юелл і дуже сильно помилявся.

Пропонуємо вашій увазі 5 цікавих винаходів, про які ми тільки мріяли, а вони вже насправді існують.

Джерело: AdMe.

Сорочки, що не брудняться

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Голландська компанія запустила у продаж чоловічі бавовняні сорочки, які не забруднити ні кавою, ні червоним вином, ні соєвим соусом, ні оливковою олією. Вони на 98% складаються з створеної за унікальною технологією бавовни і на 2% з еластану, ігнорують всі види проблемних плям, дозволяють шкірі дихати, не вбирають неприємні запахи і не потребують прасування. Ціна такої «розумної» сорочки доволі висока – близько 119€.

Їстівний пластик

З метою боротьби з забрудненням навколишнього середовища, індійська компанія розробила біорозкладаний пластик. Він на 100% складається з органічних речовин (натурального крохмалю, морських водоростей, рослинних масел), але при цьому виглядає як звичайний пластик. Ви нічим не ризикуєте, якщо вирішите з’їсти такий пластиковий пакет. Він нормально перетравиться організмом, не заподіявши йому шкоди. Стандартний пакет із пластику розкладається від 5 до 200 років. Органічний – менше 180 днів, а в киплячій воді – взагалі за 15 секунд.

Робот, з яким можна поговорити

Персональний робот Джибо з великою круглою головою і екраном, який передає емоції за допомогою анімаційних іконок не може не закохати у себе. Він може сміятися, танцювати, створювати короткі зведення новин, фотографувати і повертатися до вас, якщо ви покличете його.

“Сталеві м’язи”

Мріяли отримати силу Халка? Цей екзоскелет – розробка японських вчених. Завдяки “сталевим м’язам” тіло людини отримує більшу фізичну силу. Наразі він може без зусиль піднімати 30 кг.

Вуличні вітряки

Унікальні вуличні ліхтарі вигадали дизайнери студії IgenDesign. Конструкція зроблена з бамбука і світлодіодів. Працюють вони за рахунок акумулятора і енергії вітру. І ніяких проводів і енерговитрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.