Apple може замінити Google на своїх пристроях власним пошуковим рушієм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед багатьох пошукових рушіїв Google роками залишається безперечним лідером. Google Search встановлений, як пошуковий пристрій за замовчуванням, на мільярдах пристроїв, у тому числі на пристроях Apple. Але, як відомо, Apple не любить використовувати стороннє програмне забезпечення на своїх продуктах. Згідно з інсайдерськими даними, Apple веде інтенсивну розробку свого пошукового рушія, який потенційно зможе замінити Google Search на її пристроях.

Слід зазначити, що у Apple вже тривалий час вводять ті чи інші фішки, пов’язані з пошуком, у перелік своїх продуктів. Так, намагання Apple по створенню пошукового рушія явно помітні у продукті Spotlight, який допомагає користувачам робити пошук по своєму комп’ютеру за певним запитом.

Нагадаємо, що раніше Apple почала додавати у пошуку в iOS та macOS резушьтати веб-пошуку (ця фішка також з’явилася в Siri). Також слід згадати про те, що раніше в Мережі з’являлися дані про те, що в Apple були переговори з Microsoft щодо покупки пошукового рушія Bing. Незважаючи на те, що покупка не відбулась, це явно демонструє зацікавлення Apple в роботі у цьому напрямку. Слід також розуміти, що у випадку переходу Apple на власний пошуковий рушій, для компанії Google це потенційно стане значним фінансовим ударом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.