У Збройних силах України з’являться нові літальні апарати

Українська авіакомпанія «Хорс» профінансувала розробку літальних апаратів – гірокоптерів для потреб Збройних сил України (ЗСУ). Наразі відбувається етап державних випробувань для отримання сертифікату на виробництво таких апаратів.

«До кінця липня ми завершимо проведення відомчих випробувань з метою прийняття на озброєння або допуску до експлуатації зазначених апаратів. Опісля дані бойові машини будуть використовуватися в десантно-штурмових військах з метою доставки матеріально-технічних засобів, доставки особового складу, евакуації поранених та в майбутньому, ми передбачаємо використовувати їх в якості засобу вогневого ураження», – сказав заступник командувача десантно-штурмових військ ЗСУ Юрій Галушкін, повідомляє агентство «УНН».

Військовослужбовці уже розпочали навчання на гірокоптерах. Чотири військовослужбовці: двоє з десантно-штурмових та двоє з сухопутних військ, вже мають сертифікати міжнародного зразка, що дозволяє їм працювати пілотами. До кінця року планується формування повітряного підрозділу в десантно-штурмових військах, що виконуватиме завдання на гірокоптерах.

Гірокоптер – літальний апарат, що піднімається в повітря за рахунок зустрічного повітря, яке обертає гвинт. Гірокоптер вважається найбезпечнішим літальним транспортом – у разі відмови двигуна він приземлиться за рахунок гвинта, який обертає повітря. Другий гвинт позаду апарата штовхає його вперед.

Гірокоптер піднімається вгору до 5000 метрів та може розвивати швидкість до 200 км/год. Апарат може непоміченим наблизитися впритул до ворога – його можна почути на відстані лише 350 метрів, а низька висота польоту дозволяє йому маскуватися серед дерев на лінії горизонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.