Новий Chrome глушить будь-які сайти зі звуком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова, 66-та версія Chrome отримала функцію, яка не дозволяє сайтам автоматично відтворювати звук. Це стосується як відеороликів, так і іншого контенту, вбудованого на сторінку в режимі автоматичного програвання.

Незважаючи на те що “Автовідтворення прискорює і полегшує споживання контенту в Інтернеті”, говорили раніше в Google, несподіваний запуск медіа з гучним звуком, наприклад реклами, “є однією з тих проблем, які найчастіше турбують користувачів”, так як вона “може використовувати дані, споживати енергію і створювати небажані шуми під час серфінгу “.

Користувачі зможуть самі вибрати, на яких сторінках слід дозволити програвання звуку в автоматично відтворюваних відео, а на яких – заборонити. У настільної версії Chrome браузер також не ігнорувати сайти, на яких користувач раніше сам включав звук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такі ресурси визначаються на основі індивідуального індексу медіаспоживання (MEI). Його можна дізнатися, ввівши в адресний рядок chrome: // media-engagement. Чим більше у сайту очок, тим вища ймовірність, що звук не буде заглушений. Мобільних пристроїв MEI не стосується: там звук дозволять автоматично відтворювати тільки в тому випадку, якщо користувач додасть сайт на домашній екран.

Крім цього, в Chrome 66 були виправлені 62 помилки, за перебування яких Google виплатила розробникам $ 34 тисячі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.