Xiaomi хоче купити компанію GoPro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg, компанія Xiaomi зацікавлена в покупці американського виробника екшн-камер GoPro. Засновник і генеральний директор GoPro Нік Вудман заявив, що він відкритий для цієї угоди.

Незважаючи на популярність екшн-камер GoPro, в останні два роки фінансове становище компанії залишає бажати кращого. За підсумками 2016 року виробник  відзвітував про збитки в розмірі $ 419.0 млн, а в 2017 році чисті втрати склали $ 182.9 млн.

У кінці 2016 року GoPro серйозно скоротила штат, звільнивши 600 співробітників. У минулому році компанію покинули ще 300 осіб, а відразу після цього з’явилася інформація, що виробник йде з ринку безпілотних літальних апаратів і, можливо, перестане випускати екшн-камери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

gopro

Протягом останніх місяців вартість акцій компанії постійно падає: на початку цього тижня ринкова капіталізація GoPro становила близько $ 700 млн. Відразу після появи інформації про можливу покупку GoPro компанією Xiaomi, акції американського виробника стрімко пішли вгору. За даними Bloomberg, Xiaomi може придбати бізнес GoPro за $ 1 млрд.

Ймовірно, за допомогою знань і напрацювань GoPro компанія Xiaomi планує серйозно прокачати можливості своїх екшн-камер. На даний момент китайський виробник випустив кілька моделей компактних камер для екстремалів, які помітно поступаються в якості зйомки конкурентним GoPro Hero.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.