Categories: Технології

Intel представила перші шестиядерні процесори для ноутбуків

Share

Компанія Intel на презентації в Пекіні представила нові мобільні процесори серії Coffee Lake. Серед анонсованих чіпсетів восьмого покоління є дуже цікава новинка: перший в історії Intel мобільний процесор Core i9.

Нові Intel Core i9, i7 і i5 восьмого покоління на платформі Coffee Lake H і Lake U виконані по 14-нм техпроцесу. За заявою виробника, чіпсети забезпечують приріст FPS в комп’ютерних іграх на 41%, а також дозволяють редагувати 4K-відео на 59% швидше, ніж процесори попереднього покоління з тією ж самою дискретною графікою.

Очолює сімейство Core i9-8950HK – перший мобільний процесор Intel з шістьма ядрами і підтримкою 12 потоків. Він поставляється з розблокованим множником і підтримує нову функцію Thermal Velocity Boost (TVB), яка дозволяє в автоматичному режимі підвищувати тактову частоту на 200 МГц, якщо температура процесора досить низька і налаштування енергозбереження дозволяють включити турбо-режим. Таким чином, частота може досягати 4.8 ГГц при стандартній частоті 2.9 ГГц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі процесори Intel Core 8-го покоління отримали флагманський чіпсет Intel 300 Series, що забезпечує швидкість інтернет-з’єднання по Wi-Fi до 1.7 Гбіт / с.

Першим ноутбуком на базі Core i9-8950HK став MSI GT75 Titan. Апарат в максимальній конфігурації оснащений двома відеокартами GTX 1070 SLI, 64 ГБ оперативної пам’яті і дисплеєм 17.3 дюйма з частотою оновлення 120 Гц. Більше подробиць про новинку стане відомо 16 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Core i9Intel
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024