Intel представила перші шестиядерні процесори для ноутбуків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Intel на презентації в Пекіні представила нові мобільні процесори серії Coffee Lake. Серед анонсованих чіпсетів восьмого покоління є дуже цікава новинка: перший в історії Intel мобільний процесор Core i9.

Нові Intel Core i9, i7 і i5 восьмого покоління на платформі Coffee Lake H і Lake U виконані по 14-нм техпроцесу. За заявою виробника, чіпсети забезпечують приріст FPS в комп’ютерних іграх на 41%, а також дозволяють редагувати 4K-відео на 59% швидше, ніж процесори попереднього покоління з тією ж самою дискретною графікою.

Intel

Очолює сімейство Core i9-8950HK – перший мобільний процесор Intel з шістьма ядрами і підтримкою 12 потоків. Він поставляється з розблокованим множником і підтримує нову функцію Thermal Velocity Boost (TVB), яка дозволяє в автоматичному режимі підвищувати тактову частоту на 200 МГц, якщо температура процесора досить низька і налаштування енергозбереження дозволяють включити турбо-режим. Таким чином, частота може досягати 4.8 ГГц при стандартній частоті 2.9 ГГц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі процесори Intel Core 8-го покоління отримали флагманський чіпсет Intel 300 Series, що забезпечує швидкість інтернет-з’єднання по Wi-Fi до 1.7 Гбіт / с.

Першим ноутбуком на базі Core i9-8950HK став MSI GT75 Titan. Апарат в максимальній конфігурації оснащений двома відеокартами GTX 1070 SLI, 64 ГБ оперативної пам’яті і дисплеєм 17.3 дюйма з частотою оновлення 120 Гц. Більше подробиць про новинку стане відомо 16 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.