Китай відповість на Hyperloop «супермаглевом», швидкість якого складе 1000 км/год

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники з Південно-західного Університету Цзяотун в Китаї створили прототип «супермаглева», системи, яка завдяки використанню технології магнітної левітації дозволить переносити поїзд з неймовірно високою швидкістю. На думку дослідників, він буде здатний підтримувати швидкість до 1000 км/год.

Це перше високотемпературне надпровідне тестове кільце маглев у Китаї. Випробувальна доріжка являє собою 45-метрову петлю. Вона здатна нести корисне навантаження масою до 1000 кг, який парує на висоті 20 мм над доріжкою. Дослідники мають намір побудувати тестовий трек, який в подальшому дозволить відправляти поїзди, що мчать по Китаю приблизно зі швидкістю звуку. У разі успіху супермаглев зможе перевершити показники нинішнього найшвидшого поїзда в світі – Шанхайського маглева, що розвиває швидкість до 431 км/год.

В процесі розробки супермаглева дослідники використовують технологію, подібну до тієї, яка застосовується для іншого високошвидкісного транспортного проекту – Hyperloop. Китайські дослідники зосередили зусилля на будівництві транспортних труб, розташованих над поверхнею землі. На поточний момент здійснюється тестування порівняно невеликих замкнутих кільцевих маршрутів на швидкості до 50 км/год. У той же час компанія Virgin Hyperloop One проводила тести на швидкості в 308 км/год, а Boring Company Ілона Маска змогла досягти швидкості 324 км/год.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.