Categories: Технології

Тім Кук розповів, чому Apple безпечніша Facebook

Share

Керівник Apple Тім Кук повідомив, що каліфорнійська компанія ніколи б не потрапила в скандал, який утворився через витік даних в соціальній мережі Facebook. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу MSNBC.

Ведучий телеканалу запитав Кука, як би той вчинив, якби опинився на місці Марка Цукерберга, глави компанії Facebook. Тім Кук відповів, що ніколи не був би в такій ситуації, тому що Apple ставить захист персональних даних користувачів в пріоритет. І такого підходу компанія дотримується не останні кілька тижнів, а роками.

Компанія Apple ніколи не збирала особисті дані користувачів для комерційних цілей, хоча могла б заробити купу грошей, розповів Кук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Газета The New York Times викрила соцмережу Facebook в ненадійному зберіганні даних користувачів. Британська фірма Cambridge Analytica зібрала інформацію понад 50 млн користувачів соцмережі для того, щоб вивчити і, можливо, вплинути на політичні уподобання виборців на американських президентських виборах.

Кілька днів тому в Інтернеті почав поширюватися хештег #deletefacebook. Так, протестуючи проти політики соцмережі, з неї вже пішов підприємець Ілон Маск разом зі сторінками своїх проектів. Також пішли з “Фейсбуку” журнал для дорослих Playboy і актор і гуморист Вілл Феррел .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024