Вчені: Літій-повітряні акумулятори змогли витримати 700 циклів перезарядки

Співробітникам Іллінойського університету вдалося розробити високоефективні літій-повітряні акумулятори, які здатні витримувати 700 циклів перезарядки. Рекордний показник може зрівнятися з максимальними 1400 циклами літій-іонних батарей.

Літій-повітряні батареї створені на основі впливу літію з киснем, в результаті якого формується пероксид літію Li2O2. Це джерело має максимальну питому енергію – 40 мегаджоулів на 1 кг, що в 5 разів перевищує аналогічні літій-іонні. Незабаром літій-повітряні акумулятори замінять літій-іонні. Батареї з літієм і киснем створювалися хіміками і до цього. Однак використовуватися вони не могли, тому що ймовірність вибуху була високою. Ефективність акумулятора знижується під впливом води, азоту і вуглекислого газу, тому нормально функціонувати він може тільки 10-20 циклів.

Співробітники Іллінойського університету змінили вид електрохімічної комірки, яка зможе збільшити термін дії літій-повітряних батарей і стане захистом від подразників. Поверхню акумулятора покрили спеціальною речовиною з вуглецю і карбонату літію, а в якості каталізатора відновлення кисню використовували Наноструктурований дисульфід молібдену.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.