Apple таємно розробляє енергоефективні MicroLED-дисплеї для своїх пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg, у Apple є секретне виробниче підприємство в місті Санта-Кларі, штат Каліфорнія. Там інженери займаються розробкою MicroLED-дисплеїв для майбутніх iPhone, Apple Watch та інших пристроїв Apple.

Секретне підприємство знаходиться в 15 хвилинах їзди на автомобілі від нового кампусу Apple. На виробничому об’єкті площею майже 6000 квадратних метрів є навіть особлива територія для складного процесу «вирощування» світлодіодів. Всього над створенням нового типу екранів трудяться близько 300 інженерів.

У звіті видання стверджується, що Apple зробила значні інвестиції в розробку власних microLED-матриць. Передбачається, що вони будуть більш тонкими, яскравими і енергоефективними, ніж поточне покоління OLED-дисплеїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робота Apple над випуском екранів йде не зовсім гладко. Bloomberg пише, що компанія майже «вбила проект рік тому», але останнім часом ситуація покращилася, і інженери домоглися прогресу, а технологія знаходиться на «просунутій стадії».


Той самий секретний підрозділ компанії

Першим пристроєм Apple з MicroLED-дисплеєм стануть Apple Watch. Повнофункціональні тестові зразки матриць для смарт-годинників вже були успішно випущені, але до масового виробництва ще далеко. Згідно з інформацією джерел Bloomberg, такі екрани з’являться як мінімум «через кілька років».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.