Intel презентувала нові мобільні процесори серій P, U та N

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Intel офіційно презентувала новий модельний ряд мобільних процесорів Intel 13-го покоління. У цій статті ми зосередимо увагу на класичних серіях P та U, а не максимально продуктивних H та HX, а також на N-серії. У новий модельний ряд Intel Core увійшло чотири P-процесори, дев’ять U-процесорів та спеціальний SKU з назвою U-300. Нові процесори P та U мають стати популярним серед ноутбуків для повсякденного використання, які не оснащуються дискретним графічним адаптером для геймінгу.

По суті, нові процесори Intel Core P та U не особливо відрізняються від попередників. У випадку серії P показник TDP заявлений на рівні 28W (може досягати 64W під навантаженням), а для U-серії він складає 15W та 55W, відповідно. Повний перелік характеристик та відмінностей між процесорами можна побачити на наведених зображеннях.

Окрім цього, був презентований новий модельний ряд Intel N, який не належить до серії процесорів Core. Нагадаємо, що тепер назва Processor використовується замість Pentium та Celeron. Тут є довгоочікувані процесори Alder Lake N з 8 та 4 ядрами. Замість TDP компанія Intel вказує Max Turbo Power – цей показник варіюється від 6W до 15W, що суттєво менше, ніж навіть у U-серії. Нові процесори серії N-спрямовані на базові ноутбуки та ПК.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.