Apple оголосила дату нової презентації: яких новинок варто чекати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple оголосила, що проведе свою щорічну конференцію для розробників – WWDC – з 4 по 8 червня 2018 року. На 29-тій за рахунком WWDC, яка знову пройде в Сан-Хосе (Каліфорнія), головними новинками зазвичай стануть прийдешні нововведення в програмному забезпеченні Apple, головним чином – в операційних системах iOS, macOS, watchOS і tvOS. Однак спостерігачі чекають і анонса декількох “залізних” новинок.

Що Apple представить на WWDC?

Якщо “яблучна” компанія не порушить багаторічну традицію, ключовими анонсами WWDC 2018 стануть нові версії iOS і macOS – під номерами 12 і 10.14, відповідно. Очікується, що в цьому році Apple утримається від масштабних змін в операційній системі, сфокусувавшись головним чином на усуненні багів і оптимізації роботи системи. Однак, якщо вірити витоку в ЗМІ, деякі нововведення все ж готуються .

Як повідомляла Bloomberg, “ожилі смайлики” анімоджі отримають нових персонажів і спрощене навігаційне меню, також до них буде відкритий доступ з планшетів iPad (не виключено, що нові моделі “Айпад” оснастять системою FaceID). Як очікується, анімовані смайлики будуть інтегровані з камерою FaceTime, що дозволить користувачам приміряти на себе різні “маски” прямо під час відеодзвінка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія має намір удосконалити роботу режиму “Не турбувати”, щоб він зміг більш ефективно і вибірково відхиляти вхідні дзвінки і заглушати оповіщення. Крім цього, планується більш глибока інтеграція помічниці Siri в пошуковий рядок на “айфонах”, новий інтерфейс для імпорту фотографій на iPad і можливість кільком людям грати в ігри доповненої реальності одночасно.

Але найважливішим нововведенням екосистеми Apple стане, за версією Bloomberg, інтеграція macOS і iOS: додатки для мобільної платформи Apple можна буде запускати на ноутбуках і інших комп’ютерах “яблучної” компанії. Причому торкнеться це не тільки софта, створеного в Купертіно, але і програм сторонніх розробників.

Apple нерідко використовує свою конференцію на початку літа, щоб представити і нові пристрої. В цьому році, якщо вірити витокам та інформації аналітиків на кшталт Мін-Чі Куо з KGI Securities, Apple представить на WWDC 2018 новий MacBook Air . Цей популярний комп’ютер фактично не змінювався вже багато років – компанія лише ставила в нього більш сучасні процесори. Але в цьому році, судячи з наявної інформації, комп’ютер вперше отримає Retina-екран високої чіткості, як у 12-дюймового MacBook або MacBook Pro. Більш того, коштувати новий MacBook Air буде дешевше – базову модель замість 999 доларів оцінять в 899, а, можливо, і в 799. Таким чином, в лінійці Apple з’явиться по-справжньому доступний ультрабук.

Крім того, очікується оновлення лінійки iPad. Не виключено, що компанія представить ще більш дешеву базову модель планшета (роком раніше вийшов iPad 2017). IPad Pro теж оновлять, ймовірно, доповнивши запозиченою у iPhone X фронтальною камерою TrueDepth з підтримкою FaceID. Не виключено, що і зовні нові “преміальні” планшети стануть нагадувати флагманський смартфон Apple.

“І ще одне”: Apple пора розповісти про майбутнє Mac Pro

Нарешті, Apple який рік критикують за відсутність в лінійці повноцінного професійного комп’ютера Mac Pro, в якому було б легко змінювати будь-які комплектуючі – не ноутбук або моноблок на кшталт потужного, але майже не підлягає самостійному апгрейду наддорогого iMac Pro . У квітні 2017 го представники Apple розповіли журналістам, що від ідеї створити такий комп’ютер на зміну циліндричного Mac Pro зразка 2013 року року не відмовляються.

Так що налаштовані оптимістично фанати комп’ютерів Apple чекають, що на WWDC 2018 представники компанії розщедряться хоча б на попередній анонс нового най-найкращого” комп’ютера Mac. Всі деталі з відкриття конференції WWDC 2018 можна буде дізнатися з прямої відеотрансляції заходу, яку обіцяє організувати Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.