Український танк «Оплот» відправиться в США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Завод імені Малишева» поставить на експорт в США танк «Оплот». Про це повідомляє «Оборонно-промисловий кур’єр» з посиланням на представника українського збройового бізнесу.

На думку співрозмовника, така пропозиція є перспективною, оскільки мова йде про вивчення американською стороною українських технологій і ймовірного військово-технічного співробітництва з Україною.

Нагадаємо, що в цьому році ДП «Завод імені Малишева» завершує таїландський танковий контракт. У 2017 році він відвантажив для Таїланду чотири партії танків БМ «Оплот», три з яких у кількості 17 одиниць вже отримані замовником. Остання партія з шести машин залишила підприємство 27 грудня 2017.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що Україна не вперше постачає танки в США. У 2003 році уряд США отримав від України чотири танка Т-80УД.

Основний бойовий танк «Оплот» – це гусеничний танк з високою вогневою міццю, надійним захистом і високою мобільністю. Танк розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування імені Морозова (КМДБ) для Збройних сил України. Oplot-M MBT оснащений вбудованою вибуховий реактивною бронею Дуплет нового покоління, яка захищає від тандемних боєголовок. Танк оснащений системою контрзаходів Штора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.