Nokia випустила “розумну куртку”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На виставці MWC 2018 Nokia презентувала “розумну куртку” CHASE LifeTech FR. Це плід співпраці компанії з корейським брендом Kolon і чеським розробником програмного забезпечення GINA.

Куртка виглядає як спецодяг яскравого зеленого кольору. Як уточнює портал Engadget, “розумною” її роблять датчики, що збирають різноманітні дані від власника: частоту серцевих скорочень, температуру, місце розташування, а також ведуть моніторинг руху.

Датчики, які розташовуються в спеціальних модулях на рукавах, можна змінювати, відповідно до потреб. Наприклад, для поліцейського важлива геолокація, а для пожежного – датчик температури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі дані, отримані курткою, відправляються в базу. Спеціальний додаток акумулює і аналізує ці відомості в режимі реального часу.

Як вважають експерти, подібний одяг може врятувати чимало життів: наприклад, вона допоможе знайти рятувальника, який потрапив в біду,і не в змозі викликати підмогу, відстежити самопочуття і стан потерпілого і оперативно надати необхідну допомогу.

Поки куртка представлена ​​у вигляді концепту, але розробники заявили, що готові представити її споживчу версію в найближчі рік – півтора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.