Топ-10 фактів про перший у світі гібридний літак бізнес-класу з вертикальним зльотом і посадкою. Інфографіка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На виставці Singapore Airshow 2018 британська компанія Samad Aerospace представила Starling Jet, прототип першого у світі гібридного літака бізнес-класу з вертикальним зльотом і посадкою.

Ми наводимо Топ-10 фактів про унікальний літак, який буде повністю готовий до експлуатації вже у 2024 році.

1. Вартість Starling Jet складе $8,9 млн, а місткість – 10 пасажирів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Літак призначений для бізнес-перельотів, а також для швидкої евакуації в умовах відсутності злітних смуг.

3. Максимальна швидкість польоту – 740 км/год, а максимальна дальність – 2400 км.

4. Starling Jet оснащений п’ятьма електричними і дизельними двигунами. Дизельно-турбовентиляторний двигун, розміщений між колами оперення, заряджає акумулятор. Дві гібридні силові установки на крилах використовують електрику та/або дизельне паливо для руху літака.

5. Електротягу використовується для зльоту, посадки і польотів у межах міста. Для створення підйомної сили під час вертикального зльоту та посадки двигуни будуть відхилятися назад.

6. Дизельне паливо буде витрачатися під час польоту на великій висоті на тривалі дистанції. Після набору висоти двигуни перейдуть у горизонтальне положення для забезпечення польоту.

7. Для зльоту і посадки літака досить майданчика на зразок вертолітних розміром 15 на 15 метрів, що виключає необхідність заходу в аеропорт і розміщення на стоянках для літаків. Це дозволяє істотно скорочувати час перельотів.

 

8. Літак має спеціальну конструкцію крила. Таке крило називається змішаним або гібридним. Фюзеляж у ньому плавно переходить у трикутне крило. Підйомну силу створюють не лише крила, але й фюзеляж, що дозволяє знизити споживання палива до 20-30%. Крім того, такий літак більш керований і компактний.

9. Хвостове оперення літака V-подібне. Це знижує загальну вагу і покращує аеродинамічні якості. Між кілями оперення розміщений один із гібридних двигунів.

10. Щоб керувати Starling Jet, пілотові знадобиться пройти підготовку у льотній школі тривалістю 20 годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.