Samsung запатентувала літаючого помічника з екраном 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви коли-небудь хотіли мати третю руку, щоб дивитися в свій телефон під час приготування страви, Samsung, можливо, відповіла б на ваші молитви дуже незвичайним способом. Компанія тільки що отримала патент на «літаючий пристрій відображення» – екран, встановлений на квадрокоптер, який відстежує ваш погляд.

Згідно патентній заявці, пристрій Samsung буде складатися з ЖК-екрану, який тримається в повітрі за допомогою чотирьох пропелерів. Список можливих бортових компонентів такий же, як і у будь-якого іншого безпілотного літального апарату: літаючий дисплей буде оснащений блоком управління польотами, джерелом живлення, гіроскопом, датчиком руху, акселерометром, системою виявлення перешкод, GPS і більш локальною системою позиціонування на основі Wi-Fi. Сенсорний блок буде вказувати на користувача, щоб відстежувати його обличчя і очі, а також реагувати на жести і голосові команди.

У патентних документах говориться, що безпілотний літальний апарат може використовувати ці датчики для регулювання кута нахилу, щоб екран був видимим. Якщо користувач відвернеться, гаджет маневрує і залишиться в зоні видимості. Було б зручно, якби рецепт був перед вами, поки ваші руки зайняті приготуванням їжі. У таких ситуаціях управління голосом і жестами може дати вам можливість не доторкатися до пристрою, дозволяючи більше зосередитися на завданні.
У будь-якому випадку, патент зовсім не обов’язково означає, що технологія коли-небудь буде реалізована, але ідея цікава.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Патент з літаючим дисплеєм був поданий в січні 2016 року і представлений USPTO тільки минулого тижня, 13 лютого 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.