Categories: Технології

Новітній американський авіаносець, на який витратили купу грошей, виявився безкорисним

Share

Фахівці виявили у наддорогого авіаносця USS Gerald Ford масу проблем.

Управління оціночних випробувань Міністерства оборони США б’є на сполох: спочатку комісія з’ясувала ,  що лише половина випущених винищувачів-бомбардувальників F-35 більш-менш придатна до експлуатації,  а тепер в ході тестування новітнього надважкого авіаносця CVN-78 Gerald Ford було виявлено безліч проблем.

Головний надважкий корабель USS Gerald Ford, він же CVN-78, прийшов на зміну авіаносців класу Nimitz. Він названий на честь 38-го президента США Джеральда Форда, який служив у ВМС під час Другої світової війни. Будівництво авіаносця почалося в серпні 2005 року, на воду він був спущений в листопаді 2013 року. USS Gerald Ford вступив до складу ВМС США в липні минулого року – він був введений в дію, замінивши авіаносець USS Enterprise (CVN-65), який закінчив свою 51-річну службу.

Два нових реактора, розроблених спеціально для авіаносця CVN-78, здатні виробляти на 25% більше електроенергії, ніж установка авіаносців попереднього покоління. Запас потужності дозволяє кораблю швидше перезаряджати катапульти і запускати літаки – він може взяти на борт до 90 літальних апаратів. USS Gerald Ford оснащений електромагнітною катапультою на основі лінійного електродвигуна, яка дозволяє розганяти літаки більш плавно і створює більш щадні навантаження на їх конструкцію.

Планувалося, що з огляду на скорочення числа членів екіпажу експлуатація новітнього авіаносця обійдеться США на 4 мільярди доларів дешевше, ніж його попередники. Запланований термін служби CVN-78 становить 50 років, а вартість споруди першого авіаносця обійшлася американському бюджету в безпрецедентні 13 мільярдів доларів. Ось тільки корабель при цьому виявився абсолютно даремним, як показав свіжий звіт Управління оціночних випробувань Пентагону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці виявили у наддорогого авіаносця USS Gerald Ford масу проблем з електромагнітними катапультами, аерофінішерами, підйомниками зброї і радарами, що фактично означає неможливість виконання кораблем навіть базових функцій і бойових завдань. В результаті комісія рекомендувала міністру оборони США Джеймс Меттіс перенести ударні випробування CVN-78 до 2024 року, коли буде готовий другий корабель серії – USS John Kennedy (CVN-79).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

    • "Кузю" уже никогда не исправят, а "Gerald Ford" ещё только находится на этапе устранения проблем, до 2020 у него есть время.

  • 1. Проблему с электро-магнитными катапультами решили ещё в июле-августе 2017 года!
    2. F-35, как ни странно, летает и Израиль уже имеет успешный опыт боевого применения. Российские ПВО оказались "слепыми" против F-35
    3. Проблема с "лифтами" у авианосца действительно остаётся. Но, кому, как не американцам, уметь делать лифты?!!
    4. Не готов новы тип ракет ПРО, который общий для всего флота... Но изначально предполагалось использовать существующую систему систему "Aegis" с последующей её заменой!
    5. "Такого рода корабли, это не эсминцы и фрегаты, которые могут строиться серийно, десятками единиц. Поэтому, по сути, каждый авианосец — это уникальный корабль, соответственно и стоимость оборудования, которое на нем используется, увеличивается. Кроме того, окончательный приём корабля в строй рассчитан на 2020 год!!! До этого срока многие недостатки будут устранены.
    6. Не рассказывайте только никому про "Адмирал Кузнецов" :)

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    OnePlus Nord CE 4 Lite пройшов чергову сертифікацію

    В даний час OnePlus працює над створенням Nord CE 4 Lite, наступника OnePlus Nord CE…

    06.05.2024

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024