Штучний інтелект навчився передбачати ризик хвороби Паркінсона по селфі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда дослідників із США представила інноваційний спосіб ранньої діагностики хвороби Паркінсона. Вчені розробили розумний алгоритм, який може з високою достовірністю передбачити ризик захворювання на основі селфі.

Діагностика відбувається на основі тесту: користувачеві потрібно виконати на камеру кілька простих дій: посміхнутися, зробити серйозне обличчя, доторкнутися кінчиком вказівного пальця до великої подушечки пальця та інше. Ви можете пройти тестування за допомогою веб-камери комп’ютера. Далі штучний інтелект аналізує отримані відеоматеріали, виділяє особливості у дрібній моториці та передбачає можливість розвитку хвороби Паркінсона та інших схожих захворювань. Точність селфі-тесту, за словами вчених, можна порівняти з дорогими цифровими біомаркерами.

На даний момент алгоритм ще не представлений публічно, але принцип роботи детально розібраний у наукових журналах і коротко описаний у невеликому відеоролику:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хворобу Паркінсона називають неврологічним захворюванням, що найшвидше розповсюджується. Подібні високотехнологічні та доступні методи ранньої діагностики повинні допомогти вчасно призначити та розпочати правильне лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.