Технології

Amazon готується до суперництва зі супутниковим інтернетом Starlink Ілона Маска

Share

Проєкт Kuiper додасть ще один аспект у суперництво між засновником Amazon Джеффом Безосом та генеральним директором SpaceX Ілоном Маском.

Amazon збирається запустити два своїх перших супутника проєкту Kuiper у другій половині 2022 року, сподіваючись завоювати ринок супутникового інтернету, йдеться в прес-релізі компанії.

Amazon оголосила про проєкт Project Kuiper минулого тижня спільно з компанією Verizon, яка готова поділитися своїм досвідом у сфері телекомунікацій. Ці дві компанії йдуть практично п’ятами проєкту Starlink компанії SpaceX Ілона Маска, який останнім часом зіткнувся з деякими технологічними проблемами. Project Kuiper, як і проєкт Starlink, спрямований на забезпечення доступного високошвидкісного Інтернету в районах, де немає інфраструктури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Amazon і Verizon мають намір відправити на орбіту 3236 супутників.

У рамках свого оголошення Amazon і Verizon повідомили, що в понеділок отримали дозвіл Федеральної комісії зі зв’язку (FCC) на запуск 3 236 низькоорбітальних супутників. Насамперед, на орбіту буде відправлено два тестові космічні апарати для перевірки їх роботи в космічних умовах. Супутники, що отримали найменування KuiperSat-1 і KuiperSat-2, вони вирушать на ракеті ABL Space Systems RS-1 наприкінці 2022 року. Вони будуть повнофункціональними прототипами майбутніх супутників, що дозволить команді Project Kuiper зібрати дані та доопрацювати майбутні космічні апарати.

У своєму зверненні Раджив Бадьял, віце-президент проєкту Project Kuiper, сказав: “Усі системи чудово пройшли випробування в імітаційних та лабораторних умовах, і незабаром можна буде побачити, як вони покажуть себе в космосі. Жодн випробування в лабораторіях не замінять випробувань в умовах космосу і ми очікуємо дізнатися багато нового, зважаючи на складність і ризик роботи в таких непростих умовах. Нам не терпиться розпочати”.

Як тільки команда Project Kuiper збере необхідні дані, відповідно до технологічного процесора обидва експериментальні супутники повністю згорять в атмосфері, знижуючи таким чином ризик утворення орбітального сміття.

Суперництво Безоса та Маска розгорається

Загалом для супутникового інтернету Amazon і Verizon все лише починається. Проєкт Kuiper додасть ще один аспект у суперництво між засновником Amazon Джеффом Безосом та засновником та генеральним директором SpaceX Ілоном Маском, які нещодавно опинилися в центрі судового розгляду, пов’язаного з NASA та вигідним контрактом для посадки на Місяць.

Проєкт SpaceX, безсумнівно, має більш серйозні досягнення в космічній галузі в порівнянні з Blue Origin Джеффа Безоса, яка була заснована за два роки до SpaceX, в 2000 році. SpaceX, наприклад, вже здійснила кілька польотів астронавтів у космос, тоді як Blue Origin поки що кілька разів відправляла туристів з екіпажем у суборбітальний простір, самого Безоса і актора Вільяма Шатнера. На сьогоднішній день проєкт Starlink компанії SpaceX вивів на орбіту вже 1600 своїх супутників. Безосу, безумовно, доведеться багато надолужувати, хоча на ринку інтернет-супутників, що росте, ймовірно, буде багато місця для конкуренції – за умови, що вдасться вирішити проблему зростаючого обсягу космічного сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024