Amazon готується до суперництва зі супутниковим інтернетом Starlink Ілона Маска

Проєкт Kuiper додасть ще один аспект у суперництво між засновником Amazon Джеффом Безосом та генеральним директором SpaceX Ілоном Маском.

Amazon збирається запустити два своїх перших супутника проєкту Kuiper у другій половині 2022 року, сподіваючись завоювати ринок супутникового інтернету, йдеться в прес-релізі компанії.

Amazon оголосила про проєкт Project Kuiper минулого тижня спільно з компанією Verizon, яка готова поділитися своїм досвідом у сфері телекомунікацій. Ці дві компанії йдуть практично п’ятами проєкту Starlink компанії SpaceX Ілона Маска, який останнім часом зіткнувся з деякими технологічними проблемами. Project Kuiper, як і проєкт Starlink, спрямований на забезпечення доступного високошвидкісного Інтернету в районах, де немає інфраструктури.

 

Amazon і Verizon мають намір відправити на орбіту 3236 супутників.

У рамках свого оголошення Amazon і Verizon повідомили, що в понеділок отримали дозвіл Федеральної комісії зі зв’язку (FCC) на запуск 3 236 низькоорбітальних супутників. Насамперед, на орбіту буде відправлено два тестові космічні апарати для перевірки їх роботи в космічних умовах. Супутники, що отримали найменування KuiperSat-1 і KuiperSat-2, вони вирушать на ракеті ABL Space Systems RS-1 наприкінці 2022 року. Вони будуть повнофункціональними прототипами майбутніх супутників, що дозволить команді Project Kuiper зібрати дані та доопрацювати майбутні космічні апарати.

У своєму зверненні Раджив Бадьял, віце-президент проєкту Project Kuiper, сказав: “Усі системи чудово пройшли випробування в імітаційних та лабораторних умовах, і незабаром можна буде побачити, як вони покажуть себе в космосі. Жодн випробування в лабораторіях не замінять випробувань в умовах космосу і ми очікуємо дізнатися багато нового, зважаючи на складність і ризик роботи в таких непростих умовах. Нам не терпиться розпочати”.

Як тільки команда Project Kuiper збере необхідні дані, відповідно до технологічного процесора обидва експериментальні супутники повністю згорять в атмосфері, знижуючи таким чином ризик утворення орбітального сміття.

Суперництво Безоса та Маска розгорається

Загалом для супутникового інтернету Amazon і Verizon все лише починається. Проєкт Kuiper додасть ще один аспект у суперництво між засновником Amazon Джеффом Безосом та засновником та генеральним директором SpaceX Ілоном Маском, які нещодавно опинилися в центрі судового розгляду, пов’язаного з NASA та вигідним контрактом для посадки на Місяць.

Проєкт SpaceX, безсумнівно, має більш серйозні досягнення в космічній галузі в порівнянні з Blue Origin Джеффа Безоса, яка була заснована за два роки до SpaceX, в 2000 році. SpaceX, наприклад, вже здійснила кілька польотів астронавтів у космос, тоді як Blue Origin поки що кілька разів відправляла туристів з екіпажем у суборбітальний простір, самого Безоса і актора Вільяма Шатнера. На сьогоднішній день проєкт Starlink компанії SpaceX вивів на орбіту вже 1600 своїх супутників. Безосу, безумовно, доведеться багато надолужувати, хоча на ринку інтернет-супутників, що росте, ймовірно, буде багато місця для конкуренції – за умови, що вдасться вирішити проблему зростаючого обсягу космічного сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я