Ймовірний вигляд нової української БМП

У травні 2017 року, в інтерв’ю виданню Інтерфакс-Україна, представник ДП «Харківське конструкторське бюро ім. Морозова» Андрій Богач розповів, що підприємство веде роботи по створенню перспективної бойової машини піхоти:

«Стоїть завдання, ініційоване нашим підприємством, з розробки сучасної вітчизняної БМП. Це не модернізація, не поліпшення старого. Більшість технічних рішень – нові, оригінальні. За більшістю параметрів і характеристик ця машина буде кращою, ніж БМП-1 і БМП-2».

Богач додав, що створення БМП почалось за ініціативи харківського КБ, але згодом було підтримане Міністерством оборони:

«Робота ведеться спільно, тактико-технічне завдання виписано. Їхні запити та побажання нам зрозумілі, намагаємося їх задовольнити … Дуже оптимістичний сценарій – до кінця року представити на випробування з участю військових дослідний зразок».

Пізніше, на виставці «Зброя та безпека-2017», представники “ХКБМ” підтвердили інформацію про створення нової БМП кореспонденту MIl.IN.UA.

Наприкінці цього місяця, на сайті відкритих закупівель Smarttender було розміщене оголошення ДП «ХКБМ», про закупівлю послуг з виготовлення макету БМП-У.

В додатках до оголошення були розміщені ескізи нової БМП:

Вигляд збоку БМП-У

Вигляд збоку БМП-У
Вигляд зверху БМП-У

Вигляд зверху БМП-У
Вигляд спереду БМП-У

Вигляд спереду БМП-У

Можна припустити, що ескізи макету БМП і є перспективною бойовою машиною піхоти ХКБМ. Демонстрацію дослідного зразка нової БМП варто очікувати вже у першому півріччі цього року.

Нагадаємо, що нещодавно у мережі з’явились фото ходового макету важкої бойової машини ХБТЗ, про що ми писали в неділю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.